Wat is Reiki, wat is healing

Een eenvoudige, natuurlijke methode waarmee de universele levensenergie (Reiki) of levenskracht via de handen van de ene persoon op de andere wordt overgedragen om te genezen.

 

Aan het begin van een behandeling begin ik met een healing, als paragnost haal ik d.m.v. mijn handen uw pijn en negatieve energie uit uw lichaam. Zo is er ruimte ontstaan in uw lichaam om de positieve energie van reiki door uw lichaam te laten stromen. Tijdens een healing voel ik aan of u bijvoorbeeld verdriet of angst bij u draagt en waar dit vandaan komt, tijdens de behandeling verminder ik deze emoties, waardoor u zich meer ontspannen voelt.

Reiki is een heel oude geneesmethode door handoplegging, die eind 19de eeuw door Dr. Mikao Usui in oude Boeddhistische geschriften werd herontdekt. Hij ontdekte dat je via universele levensenergie blokkades kunt opheffen. Deze Japanse monnik is dan ook de grondlegger van de natuurlijke geneeswijze ‘reiki’.

Reiki gaat terug tot oude Boeddhistische geschriften
In deze geschriften vond Mikao Usui de Reiki-symbolen en mantra’s, de formule en de sleutel, die voor de genezingsmethode van Reiki uniek is. Usui mediteerde en vaste gedurende 21 dagen op de heilige berg Kuruma vlak bij Kioto. Op de laatste dag van zijn meditatie verkeerde hij in een staat van verruimd bewustzijn, waarin hem de betekenis en het gebruik van de symbolen werd onthuld. Hij voelde zich door de symbolen gesterkt en geladen met een grote helende energie.

Mikao Usui kon vanaf dat moment zichzelf en anderen genezen. De informatie die hij had zette hij om in handposities, de drie Reiki graden, en het standaardiseren van de initiatie procedures. Voor zijn dood leidde hij 16 teachers op. Zodat deze prachtige healing methode niet verloren zou gaan. Nu nog steeds hebben velen baat bij zijn ontdekking.